Om mig

Hmm, vem är jag?
Ingen lätt fråga att svara på men jag ska försöka så gott jag kan ändå. ;)
Jag är en 20-årig finlandssvensk skolios- och ryggradsreumatist-tjej ifrån Österbotten, Esse.
Mitt intresse för hästar har funnits sålänge som jag bara kan minnas och ser ut att fortsättningsvis bara hålla i sig. Jag har mest intresse för dressyr, eller ska vi säga biomekanisk dressyr kombinerat med träning & tävling.
Jag försöker samla på mig all kunskap och info som jag bara slipper att komma över, de här gamla, visa och jättekloka gubbarna kommer inte att finnas för evigt de heller, för att kunna själv utvecklas vidare med mina hästar men samtidigt också kunna fortsätta att hjälpa andra med deras hästar och de eventuella problem som kan uppstå.
Som 15-åring, efter högstadiet, tog jag ett mellanår där jag passade på att lite testa på att jobba med hästar som jobb. Jag var också under "lärning" en tid i Kyrkslätt hos min mycket duktiga tränare Mia Kainulainen. En mycket givande och lärorik tid på flera sätt o vis. Tacksam för det! 
Har efteråt tagit upp studierna igen..
Under vintern -15 och våren -16 så studerade jag Idrottspsykologi via ÖpU på Åbo Akademi och har avlagt 3 kurser där.
Går just nu på Kpedu's "Hevosharrasteohjaaja"-linjen i Perho. Vilket betyder att när jag har avlagt de sista slut-proverna där så är jag en utexaminerad godkänd hästföretagare från Finlands Ryttarförbund. Och det är ju lite kul. Dock vet jag inte ännu om jag har färdigt studerat efter det.. ;) Men det är ju något som lär visa sig!
På denhär bloggen/"öppna dagboken"/hemsidan så kommer man att få följa med mig, en förvirrad, hästgalen tjej med massor av olika drömmar. Kämpandet för bättre hållbarhet inom ridning och kämpandet för att själv få en hållbarare kropp med tanke på sjukdomarna.
Enjoy!
Inga kommentarer: